Μακρύς και Πλατύς Γιαλός

Δυο από τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες της Κεφαλονιάς εντοπίζονται μόλις 3 χλμ. από το Αργοστόλι. Στην περιοχή της Λάσσης ο Μακρύς και ο Πλατύς Γιαλός αποτελούν τον πόλο έλξης πολλών τουριστών κάθε καλοκαίρι και όχι άδικα. Και οι δυο παραλίες είναι αμμώδεις, χωρίς βράχια και βότσαλα, προσφέροντας στους λουόμενους τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους και να περπατήσουν στη μαλακή άμμο.

Ο Μακρύς Γιαλός είναι μια από τις πιο καθαρές παραλίες της Ελλάδας, όντας παράλληλα μια πλήρως οργανωμένη παραλία που διαθέτει beach bar-restaurant, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν θαλάσσια σπορ ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης που φροντίζει για την ασφάλεια των λουόμενων.

Φυσική προέκταση του Μακρύ Γιαλού είναι ο Πλατύς Γιαλός. Τις δυο παραλίες χωρίζουν μόνο λίγα βράχια έτσι μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του και στις δυο χωρίς να μετακινηθεί πολύ. Οι δυο παραλίες επικοινωνούν και στη στεριά αλλά και στη θάλασσα καθώς με λίγο κολύμπι μπορεί κανείς να βρεθεί από τη μια στην άλλη σε λίγα λεπτά.

Κάθε χρόνο όπως οι περισσότερες παραλίες της Κεφαλονιάς ο Μακρύς και ο Πλατύς Γιαλός βραβεύονται με τη γαλάζια σημαία του ΕΟΤ, όντας πεντακάθαρες. Τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι προτιμούν τις συγκεκριμένες παραλίες καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι και προσφέρουν όλες τις ανέσεις που χρειάζεται κανείς για να απολαύσει τις καλοκαιρινές διακοπές του.