Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος Ιθάκη

Στην πρωτεύουσα της Ιθάκης, Βαθύ, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος όπου θα δει ευρήματα από τη γεωμετρική περίοδο έως και τη Ρωμαϊκή περίοδο. Τα συγκεκριμένα ευρήματα ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές στην περιοχή Αετός και σε άλλα μέρη του νησιού.

Μεταξύ των εκθεμάτων υπάρχει μια εντυπωσιακή συλλογή αγγείων της γεωμετρικής περιόδου τα οποία έχει εξακριβωθεί ότι προέρχονται από τοπικό εργαστήριο και έχουν ονομαστεί Ιθακήσια. Εντύπωση προκαλεί επίσης η συλλογή μικροαντικειμένων που υπάρχει στο μουσείο τα οποία κατατέθηκαν από πιστούς στο τέμενος του Απόλλωνα το οποίο ανακαλύφθηκε στον Πίσω Αετό. Εκεί βρέθηκαν επίσης και πολλά ειδώλια.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος βρίσκεται και μια μικρή, χάλκινη προτομή του Οδυσσέα. Μεταξύ των σημαντικότερων εκθεμάτων του μουσείου βρίσκονται: ένα δακτυλιόσχημο αγγείο με γωνιακά τοιχώματα το οποίο χρονολογείται στο τέλος της ύστερης γεωμετρικής περιόδου και μια αναθηματική επιγραφή που αναφέρει τις θεές Αθηνά και Ήρα η οποία βρέθηκε στο Σπήλαιο της πόλης και χρονολογείται στην ύστερη αρχαϊκή περίοδο.

About kostas

Διαβάστε επίσης

Κορώνη

Ιδανική για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν ήσυχα μπάνια είναι η παραλία της Κορώνης, κοντά στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven + 3 =