Αργοστόλι

Μια από τις δυο πιο γνωστές περιοχές της Κεφαλονιάς και πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι. Με πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκους η πόλη αποτελεί έναν από τους πιο «καυτούς» προορισμούς στην Ελλάδα. Το Αργοστόλι περιβάλλεται από λόφους πλούσιους σε βλάστηση και εντοπίζεται στη μέση του κόλπου ο οποίος είναι φυσικό λιμάνι.

Από τα πρώτα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφθεί όταν επισκέπτεται το Αργοστόλι είναι η Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου. Στην άκρη του κόλπου μπορεί κανείς να απολαύσει την πανέμορφη βλάστηση και να κάνει βόλτα στο δάσος με τους πανύψηλους ευκάλυπτους.

Ως «καρδιά» του νησιού το Αργοστόλι διαθέτει συγκοινωνίες για ολόκληρη την Κεφαλονιά, πολλά αξιοθέατα, μουσεία, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, όντας τόπος μόνιμης κατοικίας για το ένα τρίτο των κατοίκων του νησιού.

Στο κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να περπατήσει στο «Λιθόστρωτο», τον πεζόδρομο στρωμένο με μάρμαρο ο οποίος φιλοξενεί την τεράστια, σύγχρονη αγορά του Αργοστολίου. Εδώ μπορεί κανείς να ψωνίσει από καθημερινά είδη σπιτιού μέχρι σουβενίρ για τους αγαπημένους του, ενώ παράλληλα μπορούμε να απολαύσουμε έναν καφέ, ποτό και φαγητό.

Στο Αργοστόλι μπορεί κανείς να θαυμάσει επίσης τη Γέφυρα Δεβοσέτου, τη μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα επί θαλάσσης. Στο κέντρο της γέφυρας βρίσκεται ένας πανέμορφος τετράπλευρος οβελίσκος στον οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει την αναμνηστική επιγραφή της κατασκευής της γέφυρας σε τέσσερις γλώσσες. Η Γέφυρα Δεβοσέτου αποτελεί το ορατό σύνορο ανάμεσα στη θάλασσα και στη Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου.

Επί της Λεωφόρου Ριζοσπαστών (γνωστή και ως «φοικόδρομος» λόγω των φοινικόδεντρων που δεσπόζουν κατά μήκος της) μπορεί κανείς να βρει την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, την τρίτη πλουσιότερη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα με περισσότερους 59.000 τόμους, η οποία στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο κοντά στο Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

Μια ωραία νότα δροσιάς στη διάρκεια του καλοκαιριού προσφέρει στους επισκέπτες ο Κήπος του Νάπιερ, ένα γραφικό πάρκο με μεγάλη ποικιλία δέντρων το οποίο περιτριγυρίζεται από μάντρες κεφαλλονίτικου τύπου.