Σκάλα

Στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς μπορεί κανείς να βρει τη Σκάλα, ένα νέο χωριό το οποίο χτίστηκε μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή το 1953. Κάθε καλοκαίρι η Σκάλα αποτελεί έναν από τους κομβικούς προορισμούς της Κεφαλονιάς με μεγάλο αριθμό τουριστών να επιλέγει την αμμουδερή παραλία του χωριού για να απολαύσει το μπάνιο του στα καθαρά νερά.

Η Σκάλα απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και 12 χιλιόμετρα από τον Πόρο. Σε ότι αφορά τη διαμονή, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αρκετά ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μια άνετη διαμονή σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Η Σκάλα διαθέτει ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων τα οποία παρέχουν όλες τις ανέσεις, ενώ στο χωριό μπορεί κανείς να βρει ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και σούπερ μάρκετ, τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες κάποιου ο οποίος θέλει να απολαύσει τις διακοπές του.

Μικρά μαγαζιά με σουβενίρ βρίσκονται σε κάθε γωνία προκειμένου να προμηθευτεί κανείς αναμνηστικά από ένα ήσυχο και «ζωντανό» χωριό όπως αυτό. Στην περίπτωση που αποφασίσετε να γευματίσετε σε κάποιο από τα εστιατόρια του χωριού μην παραλείψετε να παραγγείλετε το πιάτο «μπιάνκο» για το οποίο φημίζεται η Σκάλα. Πρόκειται για μια νόστιμη ψαρόσουπα με σκόρδο η οποία σερβίρεται με τραγανιστό ψωμί!

Όπως οι περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα έτσι και η Σκάλα διαθέτει πλούσιο αρχαιολογικό «υλικό» καθώς μόλις δυο χιλιόμετρα έξω από το χωριό μπορεί κανείς να βρει τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα καθώς και μια ρωμαϊκή βίλα η οποία διασώζεται μέχρι σήμερα, διαθέτοντας ένα πανέμορφο ψηφιδωτό δάπεδο! Στη Σκάλα βρίσκεται επίσης το σπήλαιο του Σάκκου στο οποίο βρέθηκαν ευρήματα από την προϊστορική περίοδο, ενώ ο ναός του Αγίου Γεωργίου αποτελεί έναν συνδυασμό της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής με τη βυζαντινή καθώς μετά τον σεισμό του 1953 ξαναχτίστηκε από τους ντόπιους με κομμάτια από τον ναό του Απόλλωνα!