Κατελείος Κεφαλονια Kateleios Kefalonia
Κατελείος Κεφαλονια Kateleios Kefalonia

Κατελειός

Ο Κατελειός βρίσκεται στην νοτιότερη πλευρά της Κεφαλλονιάς, κοντά στον διάσημο οικισμό της Σκάλας.

Η πεδιάδα του Κατελειού απλώνεται 1 χλμ προς τη θάλασσα κάτω από το Βουνό Αίνος – το υψηλότερο βουνό στην Κεφαλονιά με ύψος 1628 μ. το οποίο αποτελεί εθνικό δρυμό από το 1962.

Παλιότερα ο κάμπος είχε αποκλειστικότητα την αγροτική χρήση, στις μέρες μας έχουν χτιστεί σύγχρονες τουριστικές μονάδες και πλέον ο τουρισμός είναι βασική πηγή εσόδων.

Ο Κατελειός χωρίζεται σε 2 τμήματα: στον Άνω και τον Κάτω Κατελειό και διοικητικά ανήκει στο Δήμο Ελειού Πρόννων.

Ο Άνω Κατελειός είναι ένα γραφικό χωριό με φυσική ομορφιά το οποίο εκτείνεται στο πάνω δεξί μέρος της κοιλάδας, κάτω από το χωριό Μαρκόπουλο.

Το κέντρο της περιοχής διασχίζεται από ένα ποτάμι, μοναδικό στην Κεφαλονιά λόγω του ότι τα νερά του ρέουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο δρόμος, κατηφορίζοντας, φτάνει στον Κάτω Κατελειό, ένα φιλόξενο μικρό χωριό με μεγάλη όμορφη αμμουδιά, όπου οι κάτοικοι, παραδοσιακά, ασχολούνται με τις αγροτικές εργασίες και την αλιεία.
Κάθε καλοκαίρι, ο Κατελειός γίνεται πόλος έλξης για εκατοντάδες Έλληνες και ξένους παραθεριστές καθώς η παραλία είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια σημαία.

Δίπλα στην παραλία και στο μικρό ψαρολίμανο βρίσκονται ταβέρνες όπου οι ιδιοκτήτες τους σερβίρουν φρέσκα ψάρια που βγάζουν με τα καΐκια τους.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τόσο τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού όσο και τα φημισμένα ντόπια κρασιά με θέα τη θάλασσα.

Τα νερά είναι ρηχά, ιδανικά για παιδιά, ενώ διαθέτει μια μεγάλη όμορφη αμμουδιά και ένα ανοιχτό όρμο, με σαγηνευτική θέα προς τη Ζάκυνθο, την Κυλλήνη και το Ιόνιο Πέλαγος.

Στο λιμανάκι του Κατελειού δίνεται η ευκαιρία να ενοικιάσει κανείς βάρκες για εκδρομές.
Το χωριό και η περιοχή του Κατελειού στο σύνολό τους, συνδυάζουν βουνό, πεδιάδα και θάλασσα με άφθονα τρεχούμενα νερά και ποικιλία βλάστησης.

Ο Κατελειός, μαζί με τον Πόρο και τη Σκάλα, συγκαταλέγονται στα πιο οργανωμένα τουριστικά θέρετρα.
Στη περιοχή του Κατελειού υπάρχουν καταλύματα για υπέροχες και ξεχωριστές διακοπές.

 

About greekbeauty

Διαβάστε επίσης

Αργοστόλι Κεφαλονιά η λίμνη μετά την καταιγίδα Argostoli Kefalonia lake after storm footage

Αργοστόλι Κεφαλονιάς η λίμνη μετά την καταιγίδα

Μια από τις δυο πιο γνωστές περιοχές της Κεφαλονιάς και πρωτεύουσα του νησιού είναι το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + 20 =